We're in beta!

Wat doen we met de natuur? Ik snap het niet!

Wat doen we met de natuur? Ik snap het niet!

Als ik ga wandelen neem ik mijn fototoestel mee en als ik een apart plaatje zie, dan leg ik dat moment graag vast. Een apart plaatje kan een bloeiende plant zijn, een open plek in het bos waar enkele planten vrolijk van worden en het zonnelicht vandaan halen of een omgevallen boom die opnieuw onderdeel van de natuur wordt.

Omdat ik meer gericht met de natuur bezig ben, valt het me op hoe brut we met de natuur omgaan. We moeten zo nodig een breder ruiterpad maken, want die kar (met toeristen) moet er immers doorheen. Nou, dan kappen we de bomen die aan de rand van het pad staan toch om. Of de wandelaars die de natuur opzoeken. Het interesseert hen blijkbaar dusdanig weinig dat een ander er ook nog plezier aan heeft, dat er na die wandelingetjes met het grootste gemak een verzameling blikjes, snoepwikkels, plastic zakjes en flesjes en zelfs peuken bij elkaar geraapt kunnen worden.

Ik snap het niet! … Ik snap het echt niet meer, want we kafferen op het kabinet als de bezuinigingsronde ook het milieu raakt en er een snelweg of landingsbaan door een natuurgebied aangelegd moet worden. Maar zelf vernielen we de natuur op een andere manier ook met het grootste gemak. Wie heeft hier nog recht van spreken?!

Klopt het dan toch dat de groep asocialen groeiende is? En wisten we al dat er een flinke groep asocialen achter het stuur te vinden is of in woonwijken waar mensen weggepest worden … in de natuur zijn diezelfde asocialen ook met bosjes te vinden. Zo blijkt. Heeft ook dit dan te maken met de verschillen in de evolutionaire schaal of zijn er, waar mensen leven, altijd asocialen? In dat geval leren we weinig en gaan we zeer waarschijnlijk gewoon door met vernielen op ieder niveau … totdat het te laat is?!

25/1/12

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook