We're in beta!

Blaffende hondjes bijten niet … meestal

Blaffende hondjes bijten niet … meestal

Als je in het buitengebied leeft waar met name paardenfokkers en manege´s zijn, is het goed je hond te laten wennen aan paarden en daartoe heb ik vandaag een poging ondernomen. Behalve dat ik pup Lola aan het trainen ben dat ze ´bevelen´ op moet volgen, ben ik het paardengebied ingegaan om daar een poging te wagen haar te laten wennen aan deze grote en vooral mooie dieren.

De eerste wei wordt bevolkt door enkele grote Friese paarden, maar deze paarden staan rustig hooi te eten en merken een klein hondje niet eens op. De kleine held op sokken loopt heel voorzichtig door het hoge gras onder de omheining door, om tot een meer of twee van de paarden te gaan staan en daar stevig te gaan blaffen. Op het moment dat een van de paarden omkijkt om het keffende viervoetertje nog eens te bekijken, is ze in no time bij mij. Dat hoofd, wat zeker twee keer zo groot is als Lola zelf, is zo dichtbij toch wel een beetje eng. Ze begint vervolgens aan de riem te trekken – om door te lopen – als er nog twee paarden in haar richting lopen. Veilig bij mij en op zo’n vier meter van de omheining af, blijft ze stoer staan, blaft nog een keer en maakt dan aanstalten om door te lopen.

Enkele weidevelden verder staan een paar prachtige dressuur paarden zich tegoed te doen aan het verse hooi. Ze durft al dichterbij te gaan zonder direct te blaffen, maar als ze tot pakweg een meter van een van de paarden is, keft ze een keer stevig. Mogelijk om te laten zien hoe stoer ze is. Echter, als ze zich omdraait om verder te gaan voelt ze plots de hete adem van een ander paard in haar nek en hoewel ik inmiddels weet dat ze had kan lopen … dit tempo heb ik nog niet gezien! De paarden zijn erg geïnteresseerd, maar Lola ziet het niet meer. Ze wil verder en snel.

Vlak bij huis snapt ze dat ze moet stoppen als ik zeg ‘stop, auto’ en loopt rustig door als de auto voorbij is. Een klein hoofdje, maar voldoende hersenen om dit op te nemen. Zo ook haar laatste beproeving en wel een kleine wei met enkele schapen. Deze dieren zitten iets meer in de richting van haar ooghoogte en de dieren zijn nieuwsgierig als we voorbij lopen. Tot het moment dat Lola de schapen opmerkt en de dieren langs de zijlijn gewoon opdrijft. In een hoekje aan het eind van wei blijven ze staan en Lola stopt haar geblaf alsof ze weet dat het zo goed is … frappant. Ik heb warempel geen Shih Tsu maar een Sheepdog gekocht!

20/1/12

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook