We're in beta!

Over hondjes die staken en dromen

Over hondjes die staken en dromen

Lola is nog een pup maar ze rent graag en gister anderhalf uur in de bossen gewandeld met een vriendin. Kees gaat nog in de mand mee, want haar oog is nog niet genezen. Maar het is duidelijk dat Lola meer wil dan wandelen en zo geschiede….

Deze ochtend vroeg uit de veren, het is nog donker, als ik de sportschoenen aantrek en met een grote slobberige trui en oude legging de natuur op zoek. Normaal loop in alleen een aantal kilometers … maar niet vandaag. Lola heeft heerlijk geslapen en maakt me zowaar niet wakker, maar als mijn sportschoenen aangaan wil ze toch echt mee. Riempje aan en mee lopen dan maar. Jammer voor haar en mij dat het stevig regent, maar ook daar moet ze aan wennen en dus de hond en mezelf buiten gezet en we zijn gaan lopen. In een rustig drafje de natuur opzoeken (is gelukkig naast de deur) en omdat het nog donker is met de lampjes op de mouwen lekker op het midden van het polderweggetje lopen. Een auto zie en hoor je van ver genoeg aankomen en bovendien, zoveel verkeer is er nog niet op dit tijdstip. Eerst naar het dorpje joggen, dan door een mini woonwijkje en terug tussen de polderlanden door naar huis.

De paardenfokkers en –handelaren in mijn omgeving zijn net zo vroeg wakker. Ze zijn alleen met andere dingen bezig … als ik de hinnikende paarden mag geloven. Maar Lola rent aan een stuk door mee. Een plasje is voor haar een zwembad en behalve van de regen is ze nu ook drijfnat van de plassen, maar deze kleine terriër gaat gewoon door. Ze baalt als ik even stop omdat er een paardenhandelaar met een grote trailer passeert. Maar tot huis loopt ze aan een stuk door en net als ik mijn straatje inloop gaat ze rondjes draaien, lijkt los te willen en verzet geen stap meer in de richting van huis. Ze gaat gewoon op haar kont zitten … ze staakt!

Als ik haar optil begint ze te zuchten en te rillen en thuis wacht haar een warme handdoek die ik uit voorzorg al over de verwarming gehangen heb. Ze draait zich heerlijk in de handdoek, zucht enkele keren als ze tegen me aan kruipt … aanvaart haar beloning -een lekker hondensnoepje- en als ik ze haar droog in haar mand zet is ze meteen vertrokken richting dromenland. Zelfs Kees de poes die even komt snuffelen, laat ze voor wat het is. Ze zal vast dromen van een grote oceaan die ze getrotseerd heeft en Route 66 die ze rennend genomen heeft … en dat mag, want in dromenland is ook zij de koningin.

31/12/11

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook