We're in beta!

Gastronomische verwennerij

Gastronomische verwennerij

Behalve dat mijn oudste schoonzusje een goed mens en een lieve vrouw is, is ze ook een wondertje in de keuken. Zo nodigde ze de familie uit om dit jaar, wat best zwaar geweest is, kerst bij haar te komen vieren en haar gasten een lekker diner voor te schotelen, waar uiteraard ook alcohol van de partij is.

Met ondersteuning van mijn ander schoonzusje en heeft ze eerder de keuken in beslag genomen om lekkernijen vóór het diner en tijdens het diner te serveren. En ik kan niet anders zeggen dan dat het meer dan geslaagd is, want behalve lekker bleek het ook zeer gevarieerd en vooral veel. Maar met 4 zonen die allemaal stevig boven haar uittoornen ben je niet anders gewend dan veel eten klaar te maken.

Jammer dat mijn oudste broer dit niet meer mee kan maken, hoewel …. zijn foto hangt prominent in de huiskamer. De elektriciteit knalde er nog even uit, waar hij zomaar van verdacht kan worden … pesten is een familietraditie (met dank aan mijn moeder). Dat neemt niet weg dat mijn andere – inmiddels luidruchtige – broers de honneurs prima waargenomen hebben.

Verder werd een nichtje door een van haar neven op Facebook onderwerp van discussie gemaakt omdat ze single en sexy is en bleken enkele neven het samenstellen van het dessert voor hun rekening te hebben genomen. De een een stoere rocker die alles van elektronica weet en de ander maakt heerlijke zoete lekkernijen bij de bakker. Maar op eerste kerstdag hebben ze een heerlijk dessert voor de familie gemaakt, een samenstelling van allerlei zoete lekkernijen en ook hiervan kan gezegd worden dat het behalve lekker ook veel was. En dat maakt de cirkel weer rond, want zo herkennen we de jongens, excuus mannen, van mijn schoonzusje de gastvrouw van eerste kerstdag. Een geslaagde dag!

26/12/11

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook