We're in beta!

Een rollator als wapen

Een rollator als wapen

Ik lees toevallig dat een vrouw in Enschede twee inbrekers heeft weten te verjagen met haar rollator … waarvoor hulde. Hoe inventief of misschien wel hoe boos moet je zijn om met je rollator iemand overhoop te rijden die bij je van plan is om in te breken.

Maar de rollator wordt niet altijd voor even goede “bijrol” ingezet. De doorgaans oudere medemens die met de rollator loopt, kan op deze wijze mobiel zijn en dat is goed. Maar deze (weer) mobiel geworden medemens kan ook haast hebben en dan is diezelfde rollator die mensen mobiel maakt of dieven verjaagd plots een storend en vooral pijnlijk element.

Nu is de sinterklaas- en kersttijd een drukke periode om te winkelen, maar dat geldt voor iedereen. Alleen is de rollator erg handig om vooruit te komen, zo blijkt. Mijn hakken hebben in ca. 2 uur winkeltijd een 6-tal keer het ijzeren hekwerk van het apparaat mogen voelen. Zeker een 4-tal keer had dit met gehaaste ouderen te maken. Waarbij ik me bedenk dat die oudere medemens ook op tijdstippen kan gaan winkelen als het minder druk is. Maar waarom zou je als je een rollator hebt die je “vooruit duwt”…

5/12/11

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook