We're in beta!

Een overdenking …

Een overdenking …

Mijn hoofd is vol, ik overpeins de beelden die ik op televisie zie. Gehandicapte kinderen in de derde wereld … het Liliane Fonds helpt ze … hoe loffelijk … en hoe zinloos als we het probleem structureel op willen lossen. Ondermeer de derde wereld kunnen we pas structureel aanpakken als we voorbij onze eigen ego zijn en niet meer gedreven door zielige beelden, afkopend schuldgevoel of anderszins gedreven worden geld te geven.

Maar dat is lastig, want onze ego wordt in de westerse maatschappij gevoed door de sturende rol van de economie zoals we deze zeker sinds de beursgang kennen.
Je zou haast zeggen, waar de bedenker zetelt, moet ook de oplossing gevonden worden. Dat zijn we verplicht aan de wereld … Nederland dus. Maar zo eenvoudig is het niet, maar maakt wel dat we zijn pas in staat zijn de wereld echt vooruit te stuwen in de goede richting, als we een alternatief hebben voor de huidige structuur van de westerse economie.

Geld, of een alternatief, moet echt als ruilmiddel gezien worden en niet statusverhogend werken. Zolang dat nog in ons systeem zit, gaat het niet lukken. Zo realistisch moet ik zijn, maar mensen zijn ook inventief en als de nood hoog is …

15/12/11

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook