We're in beta!

De kleine ongegeneerde eter…

De kleine ongegeneerde eter…

Mijn kleine ongegeneerde eter is de kleine viervoeter die enige tijd geleden mijn leven binnengedrongen is. Na enig speurwerk naar een hond die bij me past, had ik de moed bijna opgegeven. Hetgeen ik zocht was er niet, maar ik was er wel klaar voor.
Uiteindelijk aan de andere kant van Nederland toch een klein acht weken oud vrouwtje die wel met me mee wilde.

Inmiddels loopt ze al even rond in mijn huis, speelt ze met Kees de Perzische poes en blaft ze naar Bart de Perzische kater. Want die kater is wel erg groot voor zo’n klein bolletje wol. Ik heb namelijk een Shih Tzu gekocht en ze zal zeker qua haar een zware tegenhanger voor de katten zijn. Maar Lola, zo heb ik haar genoemd, is weliswaar klein, ze is ook een eigenwijze donder die doet wat haar herseninhoud haar meegeeft.
Ik meet namelijk netjes dagelijks af wat ze mag eten om haar gezond volwassen te krijgen. De ene keer eet ze het echter op en de andere keer niet. Dan schooit ze liever bij de buren … dat wil zeggen of bij mij of de katten. Maar de katten geven niet thuis en dan is ze weer inventief genoeg om met haar kleine pootjes wat kattenbrokjes uit het bakje te hengelen. En in no time zijn deze brokjes weg, want ze wil voorkomen dat de katten de brokjes alsnog claimen.

Zo af en toe krijgen de huisdieren ook natvoer en zo heb ik voor de katten speciaal eten, omdat Kees allergisch is en voor Lola zet ik haar lievelingskostje klaar. Maar dat eten van Kees ziet er blijkbaar erg uitnodigend uit en zonder enige gene loopt ze op het eten van de katten af, gaat naast de grote kater staan en schuift wat van dit eten naar binnen. De grote imposante kater Bart is zo van zijn stuk dat hij opzij schuift en met grote ogen kijkt hoe dat ini mini hondje zijn eten opeet. Gelukkig is Bart een schrokker … en hij herpakt zich en vreet in no time het katten eten weg.

Dat neemt niet weg dat ik geleerd heb alert te zijn op het eetgedrag van die nieuwe kleine pluizenbol … die kleine ongegeneerde eter.

19/12/11

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook