We're in beta!

Huisdieren … er zijn grenzen of toch niet?

Huisdieren … er zijn grenzen of toch niet?

In hoeverre behoren huisdieren nog tot “de natuur”. De bastaardjes wellicht nog iets meer dan de bewust door de mens gefokte dieren, maar hoe het ook zij … we kunnen helaas niet echt van natuur spreken. De mens is aan het vervreemden van de natuur.

Ik kan me dan ook boos maken over het feit dat ik een bepaalde kat, in dit geval de pers, mooi vind en deze wordt doorgefokt om alles nog meer te benadrukken. Niet dat ik daarop zit te wachten, maar menigeen kan het niet extreem genoeg zijn. Het feit dat mijn kat Keesje nu ernstige oogproblemen heeft, heeft hier wel mee te maken. Geen dier kopen is een optie, maar niet de mijne. Ik houd nu eenmaal van dieren en doe mijn best het probleem met haar ogen op te lossen. De dierenarts is er maar druk mee.

Doorslaan is ook een optie en zo mocht ik een BNN programma bekijken waar een meisje ter vervanging van haar overleden vriend een klein hondje had gekocht. Ach, tegen een hond kan je lekker aankletsen en kan helpen, maar het dier als mens te behandelen gaat ver. De jurkjes, kettinkjes en mutsjes maakte het geheel een beetje zielig. En dan blijkt dat er niemand in haar omgeving tot het meisje kan doordringen dat voor de verwerking van een overlijden (zeker als het zo dichtbij is) je meer moet doen dan een hondje aankleden en de hele dag in je tas meenemen. Ik hoop dat het goed komt met haar.

16/11/11

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook