We're in beta!

Een wetsdienaar die liegt

Een wetsdienaar die liegt

Ik heb altijd een hekel aan enveloppen van het CJIB, maar normaal gaat het over wat kilometers te hard rijden. Dat kan de beste overkomen en de bon die ik daarvoor krijg betaal ik netjes. Niet dat ik me niet afvraag of een bon van enkele euro’s uiteindelijk niet meer kost dan het oplevert, maar goed die acceptgiro wordt altijd netjes betaald.

Echter, enkele maanden geleden terug kreeg ik een bon die ik in zijn geheel niet kon plaatsen. Een bon voor een niet geplaatste parkeerkaart in de blauwe zone. Als ik ergens op let is het of ik goed parkeer (nog nooit een bon hiervoor gehad) en dus heb ik altijd netjes die blauwe kaart paraat. Zo kreeg ik een tijdje geleden, uit naam van de politie uiteraard, een beschuldigding van het CJIB binnen, waarin ze me te kennen gaven dat ik de blauwe parkeerkaart niet gebruikt zou hebben en of ik het bedrag op de acceptgiro zou willen overmaken … als straf voor het niet (zichtbaar) plaatsen van deze parkeerkaart.

Behalve dat er op de dag van de zogenaamde overtreding geen bon onder de ruitenwisser zat, klopte het hele voorval niet. Omdat ik niet zo vaak in dat winkelcentrum kom wist ik me de dag nog te herinneren, want ik hoefde maar een meter of tien te lopen naar de ingang van het winkelcentrum om vervolgens als een verzopen kat binnen te lopen. Het regende verschrikkelijk en mogelijk heeft dat de parkeerwachters of politiemensen pissed off gemaakt, of het was gewoon mijn dag niet. Maar hoe dan ook … ik ben de pineut geworden van het feit dat een bril te aangeslagen is om te zien dat er wel degelijk een blauwe parkeerkaart (in het zicht) lag of de man of vrouw in kwestie was gewoon boos over het feit dat hij of zij door het hondenweer naar buiten moest.

Ik heb het bedrag op de acceptgiro betaald, maar direct protest aangetekend. En laat dit nu net een overtreding zijn waar geen foto op te vragen is of iets dergelijks en men dus op de betrouwbaarheid van de man of vrouw in kwestie af moet gaan. Ik kreeg ook bij mijn protest natuurlijk nul op het rekest, wat ik overigens al had ingecalculeerd. Maar wat belangrijker is, is het feit dat er dus mensen die de wet dienen glashard liegen … en dat gevoel benauwd me. Want ik weet dat die blauwe kaart er wel degelijk zichtbaar lag en iemand heeft bewust een bon uitgeschreven terwijl er geen overtreding heeft plaatsgevonden. Dat heet in het Nederlands: liegen. Maar het zijn wel mensen van de wet … en dat maakt het eng en daar word ik onrustig van.

28/11/11

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook