We're in beta!

Een chronisch tekort aan inspirerende mensen

Een chronisch tekort aan inspirerende mensen

Dat er te weinig jonge mensen geïnteresseerd zijn in techniek is een bekend fenomeen. Maar het bedrijfsleven komt nu ook in beeld, want zometeen zijn er te weinig mensen om de techniek “draaiende” te houden en o ach en wee … wat doen we dan?

Vreemd dat we de politiek in algemene zin minder bemoeizuchtig willen zien, maar als we het even niet weten, we met hangende pootjes of als een kind aan moeders rokken “zeuren” om actie te nemen. Zo ook als het gaat om het enthousiasmeren van de jeugd in technische opleidingen.

Maar al die veel geld opslurpende wervende campagnes van de overheid ten spijt … van het bekijken van een gelikt spotje loopt de gemiddelde leerling niet warm. Waar die gemiddelde leerling wel warm voor loopt is een inspirerende leraar. Die man of vrouw die de jonge mensen gedurende een aantal jaren mee helpt vormen en waar die vonk zomaar de kans krijgt over te slaan.

Daarmee leggen we ook de vinger op de zere plek, want waar zijn die inspirerende mannen en vrouw voor de klas? Die man of vrouw die de jongeren meeneemt naar die plek die jij als jongere enig moment ook wel wil vervullen. En dat maakt dat niet een gebrek aan technisch geïnteresseerde, maar een gebrek aan inspiratievolle mensen de wortel van het probleem is.

Vervlakking, gejaagd leven, graai cultuur … en het is allemaal waar. Maar het zijn geen excuses, we verschuilen ons er alleen achter. Waar is die inspiratievolle man of vrouw die voor de klas staat en jonge mensen inspireert tot …

22/11/11

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook